Nieuws

01-07-2019

Nieuwsbrief Juli 2019

Beste ouders, verzorgers,

Hierbij weer een nieuwsbrief van ’t Huukske, ik wens jullie veel leesplezier!

1 Jarig bestaan van ’t Huukske
De datum is bekend! En het leukste is… iedereen komt! Vanaf 15.00 uur staat er die dag een hapje en een drankje klaar, bij t Huukske. Enne.. kinderen zijn uiteraard welkom!

Wedstrijd
Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben, heeft ’t Huukske sinds kort een ‘poppenhoek’. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt. Maar.. de lieve baby die in de kinderwagen ligt heeft nog helemaal geen naam! Ze wordt nu momenteel nog ‘baby’ genoemd. Het leek mij leuk om een wedstrijd te houden wie de leukste en origineelste naam kan verzinnen! Deze naam kun je mij laten weten en de winnaar wordt dan op zaterdag 20 juli bekend gemaakt! Wat kun je winnen? Dat is een verrassing! Mochten jullie mee willen doen? Stuur dan vóór 16 juli jullie naam in en wie weet winnen jullie wel!

Zomer
Het is alweer zomer.. wat gaat de tijd snel! We hebben het afgelopen week al mogen ervaren hoe de warme dagen kunnen zijn hier in Nederland. ’t Huukske zal er met de hele warme dagen natuurlijk alles aan doen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor alle kinderen. Boven staan de bedjes op één van de meeste ‘koele’ kamers, de groepsruimte blijft geventileerd worden maar het rolluik zal dichtgedaan worden en er zal een ventilator aanwezig zijn om een beetje ‘luchtstroom’ te kunnen creëren. Daarnaast zal er een alternatief programma gedraaid worden met bijvoorbeeld extra drinkmomenten en wat meer rustigere activiteiten. Als het gewoon een aangename dag is met lekker veel zon, dan zullen wij buiten te vinden zijn met leuke wateractiviteiten zoals de watertafel.

Vakanties/Sluitingsdagen

2 augustus
2 september t/m 22 september (Zomervakantie)
23 t/m 27 december (Kerst)

Wist je datjes!
* Wist je dat … bezig is met zindelijkheidtraining.. En dit al héél goed gaat..
* Wist je dat … kan fietsen..
* Wist je dat … bijna grote zus wordt..
* Wist je dat … grote broer wordt…
* Wist je dat … loopt.. en al gaat rennen…
* Wist je dat … héél goed is in rommel maken.. en dan naar buiten gaat..
* Wist je dat … het liefste buiten speelt.. weer of géén weer..
* Wist je dat … een puzzel kan maken van 48 stukjes..
* Wist je dat. … hele dagen in de poppenhoek te vinden is..
* Wist je dat … loopt..
* Wist je dat … ‘verslaafd’ is aan kaas..
* Wist je dat … overal aan gaat staan..
* Wist je dat … het liefste de hele dag op de wipkip zit..
* Wist je dat er een plekje vrij komt bij ’t Huukske.. dus als je iemand weet die op zoek is naar een gastouder..

Afsluiting:

Mochten jullie nog tips en / of opmerkingen hebben m.b.t. de nieuwsbrief, of hebben jullie iets wat jullie hier graag in terug willen zien? Laat dit dan gerust weten!


Groetjes Maureen


02-04-2019

Nieuwsbrief April

Beste ouders, verzorgers,

Hierbij weer een nieuwsbrief van ’t Huukske, ik wens jullie veel leesplezier!

Leerbedrijf

Een tijdje geleden is er iemand langs geweest van het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) om te kijken of ’t Huukske geschikt zou zijn om een erkend leerbedrijf te worden. De conclusie van het SBB is dat ’t Huukske hier geschikt voor is, wat inhoudt dat ’t Huukske vanaf nu officieel een erkend leerbedrijf is en er misschien binnenkort wel een student zou kunnen gaan starten met haar stage. Een eventuele student wordt zoals iedereen die betrokken is bij ’t Huukske gescreend door dmv een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een inleidend gesprek met mij. De VOG zal bij een positief gesprek gekoppeld gaan worden aan het gastouderbureau en aan ’t Huukske. Op deze manier vindt er een constante screening plaats. Zonder VOG zal een student ook niet kunnen starten met een eventuele stage. De student zal onder toezicht en verantwoording van mij taken uitvoeren zoals: activiteiten, eet en drink momenten en uiteindelijk verzorgingsmomenten. Dit alles gebeurt alleen als ik de student hierin bekwaam vindt.  

Stagiaire
Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met Ingrid. Zij begint aankomende september aan de opleiding Helpende niveau 2 aan het Rijnijssel college. Ingrid gaat deze opleiding 2 jaar volgen door 1 a 2 dagen in de week naar school te gaan en daarnaast 16-20 uur te gaan werken/leren in de praktijk. Zij heeft een dagje mee gedraaid bij ’t Huukske en zal vanaf september dan ook gaan starten. Welke dagen dat zij komt is nog even afwachten ivm de schooldagen. Ingrid zal zichzelf tegen die tijd gaan voorstellen aan jullie.

1 Jarig bestaan van ’t Huukske
Het is alweer bijna een jaar geleden dat ’t Huukske haar deuren heeft geopend! Op 1 mei 2018 ging ’t Huukske open. Ik wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en hier graag met jullie een borrel(tje) op drinken. De datum volgt zo spoedig mogelijk omdat ik dit graag in de “nieuwe” tuin van de opvang doe! Hebben jullie een voorkeur voor een moment? Een vrijdagmiddag of juist een zaterdag? Natuurlijk zijn jullie niets verplicht!

Lente
Het is weer lente! Dit betekend (hopelijk!) mooi buiten speel- weer en zon! Zodra de tuin klaar is zullen we daar dan ook weer uitgebreid van gaan genieten.

Tuin
Onze tuin is al weer een aantal weken een bouwput.. overal zand, hout, en opgestapelde stenen, maar... er wordt weer opgebouwd! De planning is wat aangepast en zoals het er nu naar uitziet is de tuin eind mei klaar! Er zullen dan nog wel wat cosmetische dingen gedaan moeten worden maar, dan kunnen wij wel weer lekker naar buiten!

Vakanties/Sluitingsdagen
’t Huukske zal de volgende dagen gesloten zijn:
30 + 31 Mei + 3 Juni (Hemelvaart)
10 juni (Pinksteren)
2 augustus
2 september t/m 22 september (Zomervakantie)
23 t/m 27 december (Kerst)

Wist je datjes!
* Wist je dat … aan het oefenen is met tellen en dit al best goed gaat?
* Wist je dat … per 1 april naar de peuterpeelzaal gaat op de maandag en vrijdag ochtend?
* Wist je dat … de kleuren aan het oefenen is en ze er ook al een aantal kent?
* Wist je dat … achter een loopkarretje al best goed loopt?
* Wist je dat … de stoeltjes in de opvang razend interessant vindt?
* Wist je dat … kan tijgeren?
* Wist je dat … lekker begint te kletsen?
* Wist je dat … héél lief is voor de kleinere kinderen op de groep?
* Wist je dat … heel goed aan het helpen is in de tuin?
* Wist je dat … héél goed ‘rommel’ kan maken? Álle bakken moeten dan leeg..?
* Wist je dat … het liefste ‘in’ de speelgoedbakken zit?
* Wist je dat … héle dagen in het speelgoedkeukentje te vinden is?
* Wist je dat … absoluut niet meer in de box meer wilt spelen? Maar bij de ‘grotere’ kinderen?
* Wist je dat … kleien ontzettend leuk vindt? 

Afsluiting:

Mochten jullie nog tips en / of opmerkingen hebben m.b.t. de nieuwsbrief, of hebben jullie iets wat jullie hier graag in terug willen zien? Laat dit dan gerust weten!

Groetjes Maureen


20-02-2019

't Huukske is vanaf nu erkend leerbedrijf! Dus ben je, of ken je iemand die op zoek is naar een leuke en leerzame stageplaats? Mail dan naar gastouderhethuukske@hotmail.com! 

IMG_40991088jpg

16-02-2019
Vanaf dit weekend zijn wij begonnen met onze achtertuin! Een weekend eerder als gepland.. maar het weer was fantastisch dus zijn we eerder begonnen! De oude schuur is verwijderd en ook zijn er al een hoop stenen verwijderd. Aankomende tijd gaan we aan de slag om de nieuwe schuur te bouwen en de tuin opnieuw in te delen. Ik houdt jullie op de hoogte! 

02-02-2019

Nieuwsbrief Februari 2019

Beste Ouders, verzorgers,

Als eerst nog even de beste wensen voor 2019! Ook dit jaar zal ik een aantal keer een nieuwsbrief gaan versturen om jullie op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en weetjes rondom ‘t Huukske.

Sinterklaas
Afgelopen december is sinterklaas bij 't Huukske langs geweest om wat in de schoenen van de kinderen te doen! De kinderen hadden zó mooi geknutseld en gezongen dat de sint niet zomaar 't Huukske voorbij kon gaan. 

Koffie ochtend
Op woensdag 16 januari hebben wij onze eerste koffieochtend gehad. Ik wil iedereen bedanken die geweest is, ik vond het erg gezellig!

Tuinplannen
De tuinplannen die er liggen voor de tuin van 't Huukske zullen binnenkort gaan starten. Het weekend van 22 februari zal er een start gemaakt gaan worden. Eerst wordt de ouder schuur verwijderd en worden de stenen aan de achterkant van de tuin weggehaald. I.v.m. de "verbouwing" kan het voorkomen dat wij niet altijd naar buiten kunnen i.v.m. onveilige situaties. Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat de kinderen toch zoveel mogelijk naar buiten kunnen. Ik zal duidelijk aangeven wanneer oude kleding gewenst is en wanneer wij de tuin in kunnen! Wij hopen op jullie begrip voor deze situatie. Wanneer de bezetting het toe laat zullen wij uiteraard leuke alternatieve zoeken zoals naar de speeltuin om de hoek of bij ons in de voortuin op het gras. De tuinplannen hangen inmiddels in de opvang en indien er vragen zijn zie ik deze graag tegemoet!

Vakanties/Sluitingsdagen
't Huukske zal de volgende dagen gesloten zijn:
22 + 23 April (Pasen)
30 + 31 + 4 Juni (Hemelvaart)
10 Juni (Pinksteren)
2 september t/m 22 september (Zomervakantie)
23 december t/m 27 december (Kerst)

Let op! Extra sluitingsdag maandag 4 juni!

Graag ontvang ik voor 1 maart 2019 jullie vakantiedagen zodat ik een vakantieplanning kan gaan maken voor 't Huukske. Alvast bedankt!

Afsluiting:
Mochten jullie tips en / of opmerkingen hebben m.b.t. de nieuwsbrief, of hebben jullie iets wat jullie hier graag in terug willen zien? Laat dit dan gerust weten!


Groetjes Maureen

20-09-2018

Nieuwsbrief september 2018

Beste ouders, verzorgers,

Een aantal keer per jaar zal er vanuit gastouderopvang ‘t Huukske een nieuwsbrief verschijnen. Hierin zullen leuke activiteiten staan die we gedaan hebben, of die nog plaats gaan vinden. Verder zal hier ook praktische informatie gedeeld worden, zoals sluitingsdagen, in- en uitstroom van kinderen etc.

Opening ‘t Huukske
Het is alweer 4 maanden geleden dat gastouderopvang ‘t huukske haar deuren heeft geopend! Er zijn inmiddels een hoop kinderen gestart, wat als resultaat geeft dat er nu een leuke club is binnen de opvang! Ik wens alle kinderen héél veel leer- en speel- plezier toe! 

Zomer/Herfst
De zomer is helaas alweer voorbij. De watertafel is opgeruimd, de trampoline wordt weer in de schuur opgeborgen want de herfst is in de aantocht! We hebben veel genoten van het mooie weer, maar ook de herfst brengt veel leuke activiteiten met zich mee! Zo zullen we gaan knutselen met de bladeren, stampen met de regenlaarzen aan in de plassen en natuurlijk lekker buiten spelen tussen de regenbuien door! Vergeet daarom niet om een extra setje kleding mee te geven, voor het geval wij een bui regen over ons heen krijgen..

Sinterklaas
December komt er weer aan, dit betekend dat sinterklaas ons land weer bezoekt! Een spannende maar leuke tijd voor de kinderen. Ook ‘t Huukske laat dit niet zomaar voorbij gaan. De kinderen zullen hun schoen mogen zetten, en misschien vult de sint en zijn pieten deze wel! 

Tuinplannen
‘t Huukske heeft voor 2019 op de planning staan om de tuin te veranderen. De opvang zal een eigen afgesloten stuk achtertuin krijgen, met daarin een stuk kunstgras en een wipkip. De tuin zal volledig afgesloten kunnen worden waardoor er vanuit de opvang een goed overzicht is. De grote tractoren en fietsjes zullen in het andere deel van de tuin komen te staan, hier kunnen de kinderen dan lekker op rond rijden zonder dat de kleinere kinderen hier last van hebben. Er komt een periode waarin de gehele tuin ‘leeg‘ zal zijn, wat zal zorgen voor één grote zandbak. Dit is voor de kinderen natuurlijk fantastisch, maar dit zal tevens zorgen voor vieze kleding! Deze periode oude kleding gewenst, maar dit zal tegen die tijd nog gecommuniceerd worden. Ook de tekening met de plannen zal in ‘t huukske opgehangen worden.

Vakanties/Sluitingsdagen
’t Huukske zal de volgende dagen gesloten zijn:
24 december t/m 30 december (2018)
22 + 23 April (Pasen)
30 + 31 Mei (Hemelvaart)
10 juni (Pinksteren)
2 september t/m 22 september (Zomervakantie)
23 t/m 27 december (Kerst)

Groetjes Maureen13-05-2018

Heel blij met de bakfiets!
thumbnail_IMG_0325jpg

28-03-2018
Ook mijn auto is nu herkenbaar! 

Auto t Huukskejpg

10-03-2018
We hebben behangen! Het begint er steeds meer op te lijken. Behang 1jpg

07-03-2018
Visitekaartjes zijn binnen. Maar meteen een doosje gemaakt om ze in te zetten! 
Visitekaartjesjpg

02-03-2018
Vanaf 1 mei 2018 zal 't Huukske haar deuren openen! U kunt zich vanaf nu ook via gastouderbureau kid@home in schrijven, (http://www.kidathome.nl) hopelijk tot snel!
24-02-2018
We hebben het behang uitgekozen voor in de opvangruimte! Er zal één muur behangen gaan worden. Een klein voorproefje:
Behangjpg
06-02-2018
We hebben nu officieel een naam..! En wij gaan heten;

t huukskejpg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.